top of page

FRÅN ROCKABILLY TILL MÅNSKENSBÖNDER

 

2016 Fokuserade vi på Fotolinjen i Hemse på Klinte. Denna beundransvärt vackra socken på Gotlands karga västkust. 

Dokumentationen har skett under ett kallt och stormigt november 2015. Vi har fått ta del av allt från julspel i församlingshemmet till en spännande kväll på brandstationen. Vi har tagit oss högst upp i Klintehamns foderfabrik och längst ner i bibliotekets 1700-talskällare. Efter många äventyr delar vi nu med oss av våra upplevelser. 

 

Vart år genomför Fotolinjen Hemse på Gotlands Folkhögskola ett större projekt i vilket eleverna fokuserar på en socken någonstans på Gotland. Eleverna arbetar själva med hela utställningsprocessen. Från Idé till färdig produkt.

 

I årets utställning deltog 14 elever som studerade på grund året, Fotolinjen Hemse, Gotlands Folkhögskola.

Undervisande lärare var: Tove Sjögren och Emma Vistrand. Årets gästlärare på sockenprojektet har varit fotograf Karl Melander.

 

På denna hemsida kan du se nästan hela utställningen, tillsammans med var fotografs hela portfolio. Några av projekten finns inte med här på sidan därför att det är överenskommet mellan personen/personerna som blivit porträtterade och fotografen. Så kan det vara, alla vill inte vara med på webben och det är viktigt att respektera. 

bottom of page