top of page

TILLBAKA TILL KLINTE 2015

 

HERMAN LANGLAND

SVENSKA KYRKAN I KLINTE

 

När vi först anlände till Klinte för att rekognosera inför projektet stod den där. Klinte kyrka. Som alla andra Gotlänska kyrkor är den imponerande gammal och vacker. Generationer efter generationer av Gotlänningar har besökt denna och byggnaden andas histioria.

 

Men om allt det skedde i dåtid, vad händer då där nu? Vad gör Svenska Kyrkan i Klinte idag?

 

Jag har följt med på en handfull av kyrkans aktiviteter under två veckors tid och det var både trevligt och intressant. Lika viktiga som kontrasterande. Jag följde pastorsadjunkt Jael Ahlin på en skön Rockabillyandakt en lördagkväll, kyrkoherden Kent Österdahl både till soppmöte för Klintetraktens framtid och en gudstjänst på Åvallegården

Jag fick även hänga på Pedagog Carina Hansén till pyssel och sångstund för barn och hemavarande föräldrar. Tillslut fick jag även förmånen att få följa med elever från Sanda skola när de med hjälp av en tidsbiljett tog sig för en tidsresa 2000 år bakåt i tiden. Där fick de träffa Maria, Joseph, herdar och en ståtlig aftonstjärna som alla reste till Betlehem och firade att ett barn som eleverna döpte till ”Jesus” skulle födas.

bottom of page