top of page

SILTE 2017

Silte är en naturskön strandsocken vid Gotlands sydvästra kust och omfattar odlingslandskap, betesmark, skog och myr. November 2017 var det Silte sockens tur att stå i centrum när vi på Fotolinjen Hemse hängav oss åt dokumentärt berättande. Vädret har oberäkneligt växlat från vindstilla solsken till snålblåst med regn, ibland under en och samma dag.  

Vänligt sinnade siltebor har släppt in oss i värmen och låtit oss ta del av deras vardag, verksamheter och berättelser. Vi har fått ta del av allt från att sko islandshästar till att mata kor och valla får. Vi har sett prylar lagas, hantverk bli till och hört historier berättas. Vi har vandrat längs vindpinade stränder, besökt sommarstugor och vi har druckit kaffi i hemtrevliga kök. Våra upplevelser och möten delar vi nu med oss av. 

Varje år genomför Fotolinjen Hemse på Gotlands Folkhögskola ett större projekt, i vilket deltagarna fokuserar på en socken någonstans på Gotland. Med lärarhandledning arbetar deltagarna med hela utställningsprocessen, från idé till produkt. Här på hemsidan kan du se nästan hela utställningen inklusive ett urval av varje fotografs portfolio. Det finns också en bok i begränsad upplaga med bilderna från projektet.

I utställningen deltog12 elever från Fotolinjens grundår 2017. Skolans undervisande lärare var Tove Sjögren och Emma Vistrand. Årets gästlärare på sockenprojektet var fotograferna Karl Melander och Anna Clarén. 

 

bottom of page