top of page

TILLBAKA TILL BURS 2022

 

NOAK KALLO

"Mot Mål"

 

Jag har varit på besök hos Magnus Sjöholm som bor på ett före detta kollektiv på Flors. Där har det genom åren bott olika hantverkare, konstnärer och lärare, men nu bor här bara Magnus och hans fru Eva-Marie. Magnus håller på med hantverk med en fokus på tidsenlig träkonstruktion, men har även haft stort intresse för musik, både spelat i band och lite på egen hand för nöjes skull.

 

Intresset för hantverkskonsten ledde honom till att även till att fördjupa sig i arkeologi  mest för att får svar på  sin egna frågor. Till exempel, hur kan en byggnad gjord runt 1100-talet vara så precis beräknad? Och vad för slags metoder och verktyg använde dem för att få fram den typen av precision i byggnadskonsten?

 

När jag kom till hans verkstad så ville jag fota när han jobbade då svarade han att jag nästan skulle vara tvungen att beställa vad han skulle jobba med. Det ledde. mig till en insikt. Att kunna ge det svaret är i sig ett tecken på att vara vid en punkt i livet där man gör de projekten som man vill, att kunna lägga sin energi på de saker man bryr sig om och brinner för. Att bo där man känner sig som hemma, jobba med det man vill och att hålla det tempo i sin vardag som gör en lycklig, enligt mig är det att nå i mål med livet.

 

Ett stort tack till Magnus för att jag fick komma dit och fota!

bottom of page