top of page

AGNES HENNING
LIVET ÄR ETT UNDER

Livet är ett under 

Det här projektet handlar om Petra och hennes lilla son Sture. Petra och Sture bor i ett hus i Alva tillsammans med pappa Max, Stures syster Alice, tax, katt och höns. Petra och Max flyttade till Alva 2011 och trivs jättebra. Här startade de sin lilla familj. 2016 fick de sin Alice och 2022 kom Sture.  Sture och fick en lite jobbig start på livet då han föddes 16 veckor för tidigt.   

 

Detta förde med sig en del komplikationer och Sture tillbringade sin första tid i livet på sjukhus i Stockholm. Den ovisshet och stress som kommer ur att inte veta hur det skulle gå. Att behöva leva dag för dag, timme för timme, att inte ha några som helst garantier.  Men bra gick det, trots stora svårigheter, Sture kom hem till Alva.  

 

Nu är Petra hemma och är föräldraledig med Sture. Under dagarna tar de det ganska lugnt och myser tillsammans. Ibland blir det lite små äventyr för Sture; som att åka pulka till hönsen eller att hjälpa till med tvätten. På onsdagar går Petra Trädgårdskursen på Hemse folkhögskola, trädgård är ett stort intresse för henne och hon strävar efter att bli så självförsörjande som hon kan. På eftermiddagen tar Petra och Sture bilen till Högbyskolan för att hämta storasyster Alice och lite därefter kommer pappa Max hem från jobbet som vindkraftstekniker. På kvällen blir det läxläsning, bus syskon emellan och allmänt mys.  En stund till kärlek, att njuta av att vara tillsammans.  

 

Tack för att jag fick komma till er och se lite av er vardag.  

särskilt tack till Petra. 

Det här har betytt så mycket för mig.   

bottom of page