top of page

CROSSROADS

 

Temat på årets slututställning handlar om möjligheter, om tillfälligheter, om mod och om trygghet. Det enkla och det svåra. Om den egna vilja och om det sociala arvet. Det handlar helt enkelt om livet. Ständigt denna oro. Är vi rustade att förvalta framtiden som kommer stormande mot oss, ska vi värja oss eller kasta oss rakt in i vågorna? Har jag verkligen det som krävs? Vad händer om jag väljer fel väg?

 

För att något ska hända måste du sätta dig själv i rörelse. Sannolikt kommer du då snart fram till ställen där vägen delar sig och du måste välja, ta ett nytt spår eller fortsätta rakt fram? Vi har i år valt att arbeta med just det korta ögonblicket där du gör ditt val. Det är där det händer, eller inte händer…

 

I mötet med andra uppstår nya möjligheter, det märks väldigt tydligt på en folkhögskola – där är man så nära varandra hela tiden och så närvarande. Kanske gör du också viktiga och livsavgörande val här? Möter kärleken eller gör ett yrkesval, kanske omvärderar du saker eller bara lyssnar till din egen inre röst för en gångs skull. Vare sig du vill det eller inte så kommer din väg att korsas av någon annans och det kommer att påverka er båda.

 

Välkomna till Fotolinjen Hemses slututställning 2017

bottom of page