top of page

TILLBAKA TILL När 2021

 

VENDELA LAU THORNANDER

"Mari"

När man svänger in på vägen mot Mickelgårds så möts man av vidsträckta åkrar och en stor gård. Här bor Mari, hennes man Jörgen och deras döttrar. Jörgen är den tionde generationen som bor på gården och har drivit det tillsammans med Mari sedan de tog över efter Jörgens föräldrar 1991. Mari som ursprungligen kommer från en förort till Stockholm, hamnade på gården tack vare en vän som tipsade henne om att Jörgen behövde hjälp med kossorna som fanns där under den tiden. Efter det blev hon kvar. 

 

Produktionen på gården är stor och som Mari beskriver själv, “här lyser alltid lampan”. Trots det stora företaget med många olika lokaler och lager så möts man av en hemtrevlig och mysig atmosfär. Tidigare har de producerat rotfrukter men fokuserar nu på potatis, ärter och olika typer av linser där Gotlandslinsen står i centrum. Och allt de odlar är även ekologiskt!   

 

Mari och Jörgen har ett intresse för fotografi och är båda med i Närs fotogrupp. När jag först kom till gården så ville Mari, trots att hon själv inte är så bekväm framför kameran, gärna vara med i projektet.  

De är välkomnande och varma personer som sätter kärlek i varje pära.  

 

Tack Mari för att jag fick följa dig och ditt liv på gården!

bottom of page