top of page

TILLBAKA TILL RONE 2019

STINA ALDÉN
CIRKA FEMTIO HÄSTAR

Strax efter att vägen övergått från asfalt till grus ser jag ett par hästar. Sedan några till, ganska många till faktiskt. Sedan uppenbarar sig Änggårde. Det gula huset välkomnar mig och lugnet ligger över gården. Snart kommer jag dock märka att under lugnet är det full fart. 

 Socken Rone har en hel del driftiga människor, det ska gudarna veta. Men att jag skulle träffa en person med så många järn i elden som Lisa Engsrone, det trodde jag inte för några veckor sedan. Även fast sommarens högsäsong är över sedan länge är tempot fortfarande högt. Gården kretsar kring allt från saloon, julbord, tryffelsök, turridning, Bed&Breakfast till leverans av saffranspannkaka. Och mycket mer. 

Kärleken till hästarna är däremot något du knappast kan missa på gården, oavsett tempo. Det är ett brinnande intresse som genomsyrar det mest. På Änggårde är det westernridning som är inriktningen och Lisa själv har tävlat på hög nivå. I dagsläget är det cirka femtio hästar som bor på gården, en hel del med andra ord. Trots antalet hästar så har Lisa en berättelse för varje individ och att gå igenom hagen är inte gjort i en handvändning. Det har varit en ynnest att få dokumentera värmen till djuren och att få följa Lisa och gårdens vardag.    

För det tackar jag varmt. 

bottom of page