top of page

TILLBAKA TILL När 2021

 

SARA SAXONBERG

"Rovalds gård"

 

På en gård med stor tomt bor Carina och hennes familj, en bit från socknens centrum och ganska nära havet. Där bor det fler än hennes man Henrik och två barn, det bor även ett dussintal får och en fluffig katt. I huvudhuset hittade jag en liten dörr med en handgjord skylt, ”Gårdsbodi”.  När jag kliver in ser jag bland annat färgglada pumpor, handstickat material och silverskedar med inristade citat. Carina såg att jag och min vän gick in i hennes lilla butik och välkomnade oss. Hon berättade att hon skapat allt själv och att hon och hennes man vill leva ett liv som självförsörjande.  

 

Sedan visade hon mig deras ladugård och alla lamm som bor där. Dessa lamm vårdas med omsorg och kärlek. De älskade lammen blir sen till mat och pälsskinn som andra kan köpa och njuta av. Lammens huvudsyssla är att beta på betesmarken och det är även därför de får jordbruksbidrag från EU vilket är en räddning så att de kan fortsätta hålla igång den ekologiska farmen. Farmen har ägts i generationer på Henriks sida och det var uppenbart att de skulle ta över. För ungefär fyra år sedan flyttade de hit från Örebro. De trivs bra på landet och känner ett slags lugn och frid här.  

 

När jag kom hem och gick igenom alla 250 fotografier hittade jag flera återkommande bilder. Bilderna visade Carina med samma blick i ögonen, blicken av kärlek och omsorg, både när hon satt med barnen, med Henrik, med fåren och med katten.  

bottom of page