top of page

TILLBAKA TILL RONE 2019

NINA BJÖRKQVIST
ATT LEVA LIVET OCH HA MÅNGA STRÄNGAR PÅ SIN LYRA.

I dessa grådimmiga novemberdagar blev jag välkomnad att följa med Lasse Edlund på några olika jobbuppdrag runt om på ön. Hans företag Hi-man bygg & smide tar sig an vitt skilda uppdrag. Lasse har tillskansat sig mycket kunskap från både sin utbildning till driftledare och i sitt tidigare jobb inom lantbruk. 

  

Under arbetets gång och i stunderna vid kaffepausen berättar Lasse många härliga berättelser om arbetsliv, utbildning och resor som han gjort. Han har dessutom ett stort intresse för sång och musik, från rock till klassiskt och är aktiv medlem i två körer, där han ständigt vill utvecklas, med fokus i nuet. 

  

Jag får också följa med på ett par olika körövningar, och ett mäktigt julframträdande med körsällskapet NS, Nio Sångare i spegelsalen på Clarion hotell i Visby. NS är en manskör som startades här på ön i början av 1900-talet. Det var fantastiskt roligt att få följa detta 20-tal sångare i frack, som efter ett punktligt schema blir dirigerade mellan sångframförande till att servera 3-rätters med dryck till salongens gäster. Det bubblar av skratt och applåder! 

bottom of page