top of page

LOVISA BYSTRÖM
CONRAD OCH HANNA

Conrad och Hanna är tidigare studenter på Hemse folkhögskolas musiklinje. De blev snart ett par och det resulterade i att Hanna så småningom blev gotlänning, nu bor de sedan fem år tillsammans i den lilla byn Alva i ett väldigt speciellt hus tillsammans med sin katt Mums. 

 

Huset var tidigare en gammal radiostation, men 1950 blev det uppköpt av David Olofsson och omvandlat till en bostad. Huset såldes sedan igen men och den nya ägaren renoverade huset ytterligare och byggde även upp fler bostäder och ett garage i samma stil. Slutresultatet är ett hem med en väldigt unik design. Huset kan verka litet från utsidan men när man väl stiger in ger den en luftig och ljus känsla. Med högt till tak och många fönster blir det ett väldigt fint ljusinsläpp i huset.  

 
Eftersom musik och instrument är en viktig del av livet har instrumenten en central plats i huset. Gitarrer hänger på väggen och även instrumentfodral för fiol och ukulele. Passionen för musik är stark, Hanna är en fena på till exempel ukulele och Conrad spelar i huvudsak gitarr, men även andra instrument som till exempel piano. 

På bottenvåningen i vardagsrummet finner man att Conrads arbetsplats. Här står hans skrivbord med all teknisk utrustning redo för att skapa musik.  

 

Hannas plats för kreativitet har hon på ovanvåningen. Där förvarar hon sina många böcker, material för sitt textila hantverk och sina samlingar av fossila stenar. Förutom musiken har hon även ett stort intresse av handarbete och både virkar och broderar. Broderade tavlor och stickade små djur är en specialitet, och på hyllan ovanför soffan i vardagsrummet sitter en underbar stickad liten lama som ser ut att hålla ett vakande öga på vad som försiggår. Hanna arbetar som personlig assistent inom sjukvården och delar sin kreativa sida med sina klienter. De får möjlighet att prova på virkning och annat pyssel vilket brukar vara mycket uppskattat.  

 
Både Conrad och Hanna arbetar heltid, men på helgerna engagerar de sig i flera olika aktiviteter. De brukar bland annat spela kortspel tillsammans med vänner, till exempel kortspelet Magic The Gathering som är ett samlarkortspel och  mycket populärt runt om i hela världen. 

 
Kreativitet är verkligen ett signum för Conrad och Hanna och deras hem i Alva. De är nöjda att låta musiken och hantverket fortsätta vara endast en hobby som förgyller livet. 

bottom of page