top of page

LEA BÖRJES
FRÅN Ö TILL Ö

På Cia Stens gård är djuren i fokus, det finns allt från hästar och hundar till höns och kaniner. Förutom djuren så bor hon på gården tillsammans med sin man och deras 14-åriga dotter.   

 

Intresset för djur har alltid funnits; under sin uppväxt drev Cias far Täby Ridklubbs ridskola i många år, så stallet blev som ett andra hem. Redan år 1983 skaffade hon sin första islandshäst, men under åren byttes islandshästarna ut mot svenska halvblod som hon tävlade hoppning och fälttävlan med. Strax innan flytten från Rimbo till Gotland för cirka sex år sedan så köpte hon dock islandshäst igen och sen dess har flocken bara blivit större - inga svenska halvblod är längre kvar men numera spatserar tio islandshästar runt på gården.

 

Det är däremot inte bara hästarna som tagit sig från en ö till en annan, utan även hundarna som är isländska fårhundar. Hon har genom åren haft flera olika hundraser, men sedan hon stötte på de isländska fårhundarna så kan hon inte längre tänka sig att ha någon annan hundras. Tyvärr har Cia själv inte varit på Island ännu, men det står högst upp på hennes bucketlist!  

 

Tack så jättemycket Cia för att jag fick komma hem till dig och djuren, och tack för den underbara ridturen runt Alva – jag hoppas det blir många fler!   

bottom of page