top of page

TILLBAKA TILL SPROGE 2018

MATHILDA GRÖNSTRÖM
AGNETAS FRISTAD

Jag har träffat Agneta Lindqvist. Hon är egentligen bosatt i Havdhem men har trots det en stark anknytning till Sproge socken. För på en liten kullig tomt vid Snoder i Sproge har Agneta tillsammans med sin man Roger ett alldeles eget bulhus som de själva byggt. Huset nyttjas främst på somrarna men det är inte ovanligt att Agneta bor där över en helg då och då. Kärleken till huset skapar en stor längtan hos Agneta, hon vill gärna spendera mer tid där. Den vackra utsikten över stora Karlsö skapar en alldeles särskild stämning av ro vid det lilla bulhuset.  

Det var under en lite svårare period i livet som Agneta behövde ett alldeles eget ställe, som bara var hennes och Rogers. Efter mycket om och men så fick de tag på den lilla tomten i Sproge, och kunde påbörja det nödvändiga drömbygget.  

Jag har fotograferat Agneta som visat mig hur hon använder huset och platsen för att koppla av och vara sig själv. Läsa bok, lösa korsord, ordna i köket och blicka ut över havet bort mot stora Karlsö. De små sakerna som kan ses som “vardagliga” blir till njutning i bulhuset och ett sätt att finna ro, ett inre lugn.  

Huset i Sproge är Agnetas Fristad. 

bottom of page