top of page

TILLBAKA TILL SPROGE 2018

AXEL HILLESKOG
"HILLBILLY" STUK I SPROGE

I ett gult trähus norr om kyrkan bor Andreas Hemmander som jobbar som personlig assistent.

Han bor där med sin sambo Evelina Elfving och deras tre söner: Herje, Hjalmar och Hermann.

Huset och gården tog han över 2017, efter runt 15 år som Visbybo, från sin pappa Kjell-Åke Hemmander som gick bort ett år tidigare. Kjell-Åke var en utmärkt rävskytt och av honom ärvde han fem gevär. Idag är jakten en viktig del av Andreas liv och några av hans jaktkamrater var också hans pappas, vilka ger honom värdefulla råd. 

Musik ligger också nära hjärtat då Andreas är gitarrist i dödsmetallbandet Overtorture, en roll som dock har fått stå tillbaka för annat i livet. Men det finns en längtan om att dra ut på turné igen.

Han kör en likadan, fyrhjulsdriven Ford som hans pappa gjorde, från stereon strömmar amerikansk country och på sin väst har han fäst den amerikanska sydstatsflaggan. Stilen, som han kallar för “hillbillystuk”, och musiken har han anammat sedan han bytte staden mot landet.

– Jag har inte tänkt på den så mycket. Jag bor på Sudret och gillar country, säger Andreas om flaggan.

I två år bad hans pappa honom att bränna en skiva med countrymusik som skulle passa att spela i hans pappas amerikanska bil. Ibland har Andreas dock svårt att komma till skott med saker och ting.

– Efter att han hade dött, samma dag, brände jag en skiva med country utan att veta vad det var för nåt. Jag plockade också upp min jägarexamen-bok som han tjatat om i flera år. Någon räv har Andreas dock ännu inte fällt.

bottom of page