top of page

TILLBAKA TILL SPOGE 2018

LISA HOFFMAN
INOM DJURVÄNNEN FINNS EN ROCKSTJÄRNA

 

En solig Novemberdag hälsar jag på hemma hos Roland Simmander. Rolle bor på en gård i Sproge, där det myllrar av djur. “Det är nog lättare att säga vilka djur vi inte har... Vi har inte hästar.” Förklarar han. Jag får träffa getter, lamm, myskänder, höns, och katter när jag blir visad runt på gården.  

 

Vi fikar i Rolles kök, och han berättar om hur hans schema nästan alltid är fullproppat. Det är aldrig att bara komma hem och sätta sig. Dagarna fylls av jobbet på Gotlandsbyggen, att ta hand om djuren, familjen, och att hinna med bandet han sjunger i, Rebels, som spelar Black Sabbath covers. Inom byggarbetaren och djurvännen finns en rockstjärna. “Om jag inte har ont i nacken dagen efter så var det ett jävligt kasst gig.”  

 

Nästa gång jag träffar Rolle får jag följa med till bandets replokal, i ett garage i Sanda. Vi dricker svart kaffe ur småsmutsiga muggar, och sen är det som att jag får se en privatkonsert av Rebels. Även en vanlig veckokväll när de repar finns det stark energi där. Jag ser fram emot att få se dem spela igen.

bottom of page