top of page

mänskligt beteende

tilde dahl

I LUGNETS VRÅ

Temat mänskligt beteende handlar för mig om hur det är att vara människa. Våra toppar och dalar och hur vi samexisterar med varandra och planeten vi bor på. För mig är mänskligt beteende ett väldigt brett område som man kan koppla till både negativa och positiva sidor hos människor. Men i mitt arbete ville jag fokusera på de stunder i livet då man bara är, då vi bara existerar. Så min bildserie handlar om lugnet som finns däremellan de hektiska dagarna. De stunder då man får ro om sig själv och bara vara i nuet.

 

Det röda bandet som går genom mina bilder symboliserar livets tidslinje. Vi får inte se början eller slutet utan bara de lugna stunderna däremellan. Den tiden då vi får chansen att hämta andan för att sedan få orken att tackla de tuffare stunderna. 

 

 

Jag har valt att arbeta digitalt med mina bilder eftersom jag på så sätt inte varit begränsad i hur många bilder jag kan ta. Målet med mina bilder var att fånga det speciella ljuset som blir

i gryning när solen börjar gå upp och  kvällsljuset som blir strax innan solen går ner. För att vara säker på att få rätt ljus var det viktigt för mig att kunna ta många bilder då det här ljuset jag ville åt försvinner väldigt snabbt.  

 

Det här projektet har varit en väldigt lärorik upplevelse. Det är mycket tankar som har farit omkring men i slutändan gäller det att lyssna på magkänslan.  

KONTAKT: tilde.dahl99@gmail.com 

bottom of page