top of page

GARDA 2020

I år har Fotolinjen Hemse valt att göra sitt Sockenprojekt i den charmiga socknen Garda.

- Nej, det heter faktiskt Garde!
Hm...h
är har vi inte helt lyckats klura ut vad som egentligen gäller, det går tydligen bra att säga både och, fast på skyltar och i gårdsnamn heter det Garde och det är det som är rätt enligt historieböckerna!

- Men de flesta säger ju Garda?
Många ord som slutar på -a i rikssvenskan uttalas på gotländska -e. Det där är en lång historia och vi skall ju bara hänga här i Gard... några veckor så vi hinner inte fördjupa oss mer i det. 

 

Här bor i alla fall otroligt trevliga och snälla människor som trots rådande pandemi har låtit sig intervjuas och fotograferas. Vi har i möjligaste mån försökt hålla oss ute i novemberkylan men några få av bilderna är tagna inomhus, då har vi har varit mycket noga med avstånd och tvättat och spritat händerna! Det är inte så lätt att både vara ny som fotograf och samtidigt lära känna nya människor och hålla ett coronasäkert avstånd. Vi är i alla fall väldigt tacksamma för det  mycket varma mottagandet vi fått av Gardaborna!

 

Det verkar finnas en stark gemenskap här med ett aktivt brandvärn, två församlingar, konstnärer, hantverkare, bönder, jaktlag och ett fint och välbesökt litet bibliotek. Tyvärr kunde vi i år inte visa vår fotoutställning i bygdegården för allmänheten pga rådande restriktioner, men ni kan i alla fall se bilderna här på webben. Det kommer under våren också att produceras en fotobok men några bilder från varje projekt.

Uppdaterad info: Boken gick att beställa fram till 1 mars 2021 och är just nu (23 aug) tryckt och skickad till Fårö för bindning på Malmgrens bokbinderi. Planerad levererans i slutet av september 2021.

 

bottom of page