top of page

TILLBAKA TILL GARDA 2020

MOA KÄLLSTRÖM
"VI SES VID LILLA BIBLIOTEKET"

På A-änget i Garde ligger ett litet anspråkslöst hus som man knappt lägger märke till om man inte känner till att det står där. När jag för första gången kom till Garde fick jag berättat för mig om hur huset sattes upp av invånarna och Hembygdsföreningen efter att det kommunala biblioteket hade lagts ned. Inne på de cirka tio kvadratmetrarna huserar sockenbiblioteket, ett bibliotek som sköts av Gardebor och har väggarna fulla av bortskänkta böcker. Biblioteket är öppet dygnet runt och alla är välkomna att låna och lämna böcker. 

 

För mig symboliserar sockenbiblioteket något genuint fint, en berättelse om gemenskap och viljan att inte ge upp. Den gemenskapen ville jag fånga genom att porträttera bibliotekets låntagare. Under tre dagar i november fick biblioteket besök av Åsa, Lena, Gunvor, Marianne, Cheryl, Felix, Eva, Gunnar, Siv och Birgitta.

Ett varmt tack till er för att jag fick störa när ni skulle låna böcker och för att jag fick besöka era hem. Och ett lika stort tack till alla andra i Garde jag mött som varit enormt givmilda med tid och engagemang. "Vi ses vid lilla biblioteket", som en Gardebo sa till mig.

bottom of page