top of page

TILLBAKA TILL När 2021

JESPER LUNDBERG
"Ein leitn sårk i Dalbo"

När jag går in på den stillsamma gården möts jag av duvorna som har funnit skydd i ventilationsschaktet på den vackra ladugården. Jag besöker Kjell Tomsson, numera pensionerad bonde men även musiker sedan 30 år tillbaka. På gården bor också hans fru Birgitta och en liten flock med lamm. Kjells familj har bott på denna gård sedan sex generationer tillbaka.

 

Över lite kaffi och Kjells egen äppelkaka får man en känsla för den lugna och fina vardagen som de lever här tillsammans. Man kände sig välkommen och bekväm i huset, redan från första början. Vi begav oss sedan ut för att besöka lammen och ge dem deras mat. Den ståtliga Bocken stannade ett stenkast från oss med en bevakande blick, riktad mot mig. Kjell förklarade att den enda personen Bocken litar på är honom. Det gjorde det så mycket roligare när han tillslut vågade sig fram och lukta på min hand den sista dagen jag var där. 

 

När vi kom in i värmen tog Kjell fram durspelet och spelade en vacker melodi för mig, och så berättade han om sina diverse band och musikaliska verk. Den låt jag fastnade för var "Ein leiten sårk", Kjells mest berömda text. 

bottom of page