top of page

Vi hjälper dig att utveckla ditt bildberättande och ”pratar” mycket bild både enskilt och i grupp. Vi fördjupar oss i bildanalys, bildkomposition och fotohistoria vilket är till stor hjälp när vi sedan jobbar praktiskt med att skapa bilder som kommunicerar. Viktigt för oss är också att uppmuntra din experimentlusta och hjälpa dig hitta ditt personliga uttryck.

 

Under året har vi också många gäster, yrkesverksamma fotografer inom olika genrer som berättar om sitt arbete, både i föreläsningsform och i workshops. Ex Maja Suslin och Sören Andersson (sportfoto/pressfoto), Kalle Melander (dokumentärfotograf), Peter Wiklund (Pinhole), Thron Ullberg (porträttfotograf med inriktning analogt storformat),  Maria Friberg (gestaltande fotografi) och Martina Hoogland (gestaltande fotografi) Helene Schmitz (gestaltande fotografi), Anna Sundström (gestaltande fotografi/företagande).

 

Efter att du har studerat ett år på Fotolinjen ska du dels vara förberedd för studier i fotografi på högskola eller yrkeshögskola, dels ska kunna arbeta som fotografassistent. På folkhögskolan får du dygnet-runt-tillgång till välutrustade och rymliga lokaler. Bland annat har vi ett välfyllt bibliotek med fotoböcker, en fin studio med bra takhöjd och dagsljus från norr. Vi har också att klassiskt analogt fotolabb för svartvit fotografering. 

 

bottom of page